Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
Wageningen 8 oktober 2018
Theater Junushoff
Plantsoen 3
6701 AS Wageningen
> Aanmelden vanaf 1 mei 2018
Video's



> meer videos

De gastsprekers van dit jaar:

  • Jarno Eggen, chef van **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Cindy Borger, meestergastvrouw van **sterrenrestaurant De Groene Lantaarn
  • Joël Broekaert, culinair columnist en restaurantrecensent
  • Esteé Stroker, chef van restaurant 't Amusement
  • Thomas van Meel, poelier Pieter van Meel Wild & Gevogelte
  • Janneke Eigeman en Laurens Hoedemaker, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
  • Ellen Mookhoek, jager
  • Vincenzo Fogliano, hoogleraar Wageningen University & Research
  • Ricardo Rozeman en Xander Hermsen, chefs van restaurant de Echoput
  • Herman ter Weele, poelier, slager en jager

Food Professional Day 2018

Waardevol wild

De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron. De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland heeft een prachtig verhaal, is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak.
Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zullen jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoorden op maandag 8 oktober 2018. 

Programma

Aan de laatste details van het programma wordt nog gewerkt. Hier alvast de belangrijkste onderwerpen:

  • Wat is wild precies? Het verhaal achter de feiten en cijfers.
  • De beste technieken om wild te bereiden
  • De veiligheid van wild uit de natuur
  • Innovatief met gans
  • Wild zwijn, een culinaire kans
  • Zo eten gasten meer wild
  • Interactieve presentaties van dé wildleveranciers van Nederland, met Hanos, Hollands Wild, Pieter van Meel, Slagerij G. ter Weele & Zoon en W&G Brinkhorst.
Food professional facts
Moeflon is wild maar komt niet in Nederland voor.
JA NEE

In Nederland leven zo rond de 300 moeflons. Een klein aantal van de populatie wordt jaarlijks geschoten in het kader van populatiebeheer. Daarom is er maar weinig Nederlands moeflonvlees. 

> programma
Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend