December 2014     

De zilte keuken van Edwin Vinke

Hoe gezond en lekker is koken in zeewater? Chef-kok Edwin Vinke van de Kromme Watergang zweert erbij, maar wil nu wel eens weten hoe het precies zit. Markus Stieger, associate professor aan Wageningen University, gaat hiermee aan de slag.

Lees meer


Op zoek naar de ideale visbouillon

Hoe maak je de mooiste visbouillon? Een intrigerende vraag. Ook voor chef-kok Syrco Bakker van Pure C, die op zoek is naar de beste receptuur en bereidingstechnieken. Voor dit experiment werkt Syrco Bakker graag mee aan de Food Professional Day. 

Lees meer


Meer mogelijkheden met schol

Veel mythes over vis worden als waarheid aangenomen. Nathalie Steins van IMARES (Wageningen UR) helpt ons uit de dromen.  Zo gaat het heel erg goed met de schol in de Noordzee, in tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht

Lees meer
Duurzame kweektarbot op het menu

Visser en viskweker Adri Bout geeft op de Food Professional Day een inkijkje in tarbotkwekerij SeaFarm aan de Oosterschelde. Dit meermalen onderscheiden bedrijf levert een bijzonder en duurzaam product. 

Lees meer


Kan paling weer verantwoord op de kaart?

Over de consumptie van paling bestaat veel onduidelijkheid. Kun je deze vette vis nu wel of niet eten met een goed geweten? De palingstand is de afgelopen decennia immers ver gedaald. Stichting Duurzame Palingsector Nederland zet zich in voor herstel van de palingstand, zodat deze oer-Hollandse vis weer verantwoord op de kaart kan.

Lees meer


Meer dan een bord vis

Als chef serveer je meer dan een bord met vis. Het is een gerecht met een verhaal. Een verhaal van eb en vloed, golven en gronden, netten en haken. Kan het verhaal van de visser bijdragen aan de smaak en beleving van een gerecht? 

Lees meer


Aanmelden Food Professional Day

Dit kan zeer binnenkort. Houd onze website, facebook en twitter in de gaten en profiteer straks van de aantrekkelijke vroegboekkorting.Volg ons op Facebook en Twitter

Het laatst nieuws over de Food Professional Day is ook te volgen via Facebook en Twitter.
Copyright © Food Professional Day