11 maart 2014     

Koken met kennis

Op 24 maart is het zo ver:  dan vindt de vierde editie van de Food Professional Day plaats in Wageningen. Het belooft een unieke interactie te worden tussen sterrenchefs, professoren en onderzoekers op het gebied van voedsel. En bovenal een dag voor het delen van kennis en ervaringen, waarbij zowel de chef-koks als de wetenschappers hun kennis en inzichten kunnen verrijken.

Lees meer


Demonstratie Nutri-Pulse e-Cooker

Met de Nutri-Pulse® e-Cooker® komt een heel nieuwe manier van voedselbereiding binnen handbereik.  Tijdens de Food Professional Day is de nieuwste 3-in-1 testapparatuur van ontwikkelaar IXL Netherlands te zien. Manager Voeding Erik te Velthuis van topsportrestaurant Papendal laat zien hoe je hiermee in een paar minuten een stuk zalm gaart.

Lees meer


Zelf aan de slag met fermenteren

Hoe kun je zelf beginnen met fermenteren in de keuken? Dat legt Christian Weij uit in zijn praktische workshop over inmaken en inleggen – die overigens al volledig is volgeboekt.  Christian Weij is fooddesigner en projectleider van ‘Ede, Hoofdstad van de Smaak’.

Lees meer


Kokende titels

De Kookboekhandel van Jonah Freud is aanwezig op de Food Professional Day. Met een aantal ‘kokende’ titels, zoals het Onkruidboek en The Art of Fermentation, het standaardwerk over fermentatie.

Lees meer


Italiaanse gastronomie

De authentieke Italiaanse keuken is te proeven tijdens een bijzondere walking-lunch van Academia Barilla Nederland. Van originele gerechten, zoals pasta, risotto, gnocchi en brood, tot antipasti, desserts en ijs. Alles bereid volgens de originele Italiaanse technieken.

Lees meer


Innovatieve cateringsystemen

Movuz is dit jaar partner van de Food Professional Day en de maaltijden en dranken  worden deze dag aangeboden via drie innovatieve, mobiele cateringsystemen. Dit zijn het CookMobil, het CoolMobil en het CoffeeMobil.

Lees meer


Volg ons op twitter en facebook

De Food Professional Day is ook te volgen via twitter en facebook.
Copyright © Food Professional Day