Nummer 1, februari 2016     

Oogst der aarde

Aardappelen, groenten, peulvruchten: moeder aarde heeft de chef heel wat te bieden. Dat laten chef-koks, wetenschappers en telers zien tijdens de Food Professional Day op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. In deze nieuwsbrief vind je alvast een voorproefje.

Lees meer


Bijzondere groenten uit Japan

De Japanse keuken is al lang niet meer nieuw in Nederland. Wel nieuw zijn verse groenten en fruit uit Japan. Rungis, de groenteboer voor de restaurants, laat ze wekelijks vers overkomen. SVH Meesterkok en culinair adviseur Niels van den Berg laat tijdens zijn workshop proeven wat verse Japanse groenten de chef, en dus de gast, te bieden hebben.

Lees meer


Bitter is het nieuwe zoet

De bittere smaak van groenten is aan een herwaardering toe. Dat stellen SVH Meesterkok Luc Kusters van Bolenius Restaurant in Amsterdam en prof. dr. Vincenzo Fogliano, hoogleraar Food Quality & Design van Wageningen UR.

Lees meer


Smaakmakende bodem

Bijzonder aan de Food Professional Day is de directe interactie tussen chefs en wetenschappers. Een zo’n combinatie is die tussen chef-kok Jonathan Karpathios en prof. dr. Wim van der Putten (NIOO en Wageningen UR). De hoogleraar legt uit hoe de bodem de smaak van de planten die erop groeien, beïnvloedt.

Lees meer


Vragen over het gebruik van groente? Stel ze op de Food Professional Day!

“Als chefs vragen hebben over wat ze met bepaalde groenten zouden moeten doen en hoe ze deze klaar kunnen maken, dan kunnen ze die stellen tijdens de Food Professional Day.” Die uitnodiging komt van marketingspecialist Smaak, Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan. 

Lees meer


Dutch Cuisine signature-lunch

Diverse vooraanstaande chefs zullen hun Dutch Cuisine signature-gerecht bereiden voor de running lunch van de Food Professional Day. De lunch belooft daarmee een culinair feestje te worden met aardappelen en groenten in de hoofdrol.  

Lees meer


Volg ons ook via Facebook en Twitter

Like de Food Professional Day op Facebook en meld je aan als volger op Twitter voor het laatste nieuws.
Copyright © Food Professional Day