maart 2016     

Even voorstellen

Zonder chefs geen Food Professional Day. En dit is het mooie lijstje van professionals die dit jaar hun kennis, creativiteit en vakmanschap komen delen.

Lees meer


Aardappel nog altijd populair

Je zou misschien denken dat de aardappel in populariteit al lang is voorbijgestreefd door pasta of rijst. Maar dat is in Nederland zeker niet het geval. In ons land zijn aardappelen nog steeds de populairste begeleider van de warme maaltijd. Daardoor zijn ze voor veel mensen ook een belangrijke bron van vitamine C.

Lees meer


Alle lof voor lof

Tien koks niveau 4 doen hun signature witlofgerecht uit de doeken in de witlofworkshop van de Food Professional Day. Ook zullen ze in kleine groepjes technieken, methoden en toepassingen van witlof demonstreren.

Lees meer


Groentebommetjes

Per dag zouden mensen 200 gram groente moeten eten om gezond bezig te zijn. Toch haalt lang niet iedereen dit. Nu kunnen we die hoeveelheid ook binnenkrijgen via de pasta. Onderzoekers van Wageningen UR bedachten een receptuur voor een pasta bomvol groente. 

Lees meer


Het zilte zoet

Hoe smaakt een aardappel die op zilte gronden is geteeld?  Zilter, maar ook zoeter. Het is een van de uitkomsten van het onderzoek naar zilte teelt van Ingrid van der Meer (Wageningen UR) op Texel in samenwerking met Zilt Proefbedrijf (foto) en Marc van Rijsselberghe. 

Lees meer


Bent u er ook bij?

De Food Professional Day 2016 komt dichterbij. Over minder dan vier weken doen chef-koks uit alle windstreken van Nederland mee aan deze inspirerende en informatieve dag. U toch ook? Bent u nog niet aangemeld of kent u chefs die deze dag niet willen missen, wacht dan niet langer en schrijf u in via de website.Volg ons via facebook en twitter

Ga voor het laatste nieuws over de Food Professional Day naar facebook of twitter.
Copyright © Food Professional Day