Februari 2017     Smaak van boer tot bord

Wat bepaalt de smaak van kaas en hoe kun je die zo goed mogelijk benutten in een gerecht? Die vragen staan centraal in de bijzondere slotpresentatie van de Food Professional Day op 20 maart 2017. De antwoorden komen van chef-kok Menno Post, zuivelwetenschapper Kasper Hettinga en boer Jan Dirk van de Voort van Remeker Kaas.

Lees meer


De missie van chef-kok Emile van der Staak

Hij is bekend van 24Kitchen en de patron-cuisinier van de Nieuwe Winkel in Nijmegen. Chef-kok Emile van der Staak geeft graag meerwaarde aan ingrediënten met weinig status of bekendheid. En hij laat zich inspireren door planten.

Lees meer


Inspiratietour FrieslandCampina

Het middagprogramma van de Food Professional Day kent een bijzonder bezoek. Het Innovation Centre van FrieslandCampina op Wageningen Campus opent op 20 maart namelijk zijn deuren voor een inspirerende reis van boer tot bord. 

Lees meer


Vragen over lactose in zuivel beantwoord

Bevat gebrande boter of beurre noisette als deze is verhit tot 145 graden Celsius nog lactose? En zit er lactose in oude kaas? Die vragen stelde chef Emile van der Staak aan zuivelwetenschapper Kasper Hettinga - beide werken mee aan de Food Professional Day. Hier zijn Kaspers antwoorden.

Lees meer


Innovatief met infusie

Zuivelproducten als roomboter en room lenen zich uitstekend voor het opnemen van bijzondere smaken. Smaken uit de Japanse keuken bijvoorbeeld. Het team van Hollandia – een merk van FrieslandCampina Foodservice – ontwikkelde een aantal bijzondere recepten. Een voorbeeld is de infusie van roomboter en katsuobushi.

Lees meer


Aanmelden Food Professional Day

Deelname aan de Food Professional Day op 20 maart kost € 125,00. Leden van het Gastronomisch Gilde en Food Inspiration Pioneers betalen slechts € 100,00. Aanmelding kan hierVolg ons via Facebook en Twitter

Ga voor het laatste nieuws over de Food Professional Day naar Facebook en Twitter
Copyright © Food Professional Day