Verslag Food Professional Day 2017     

Gij zult goed koken

Koks moeten het goede voorbeeld geven en vooroplopen. Dat pleidooi hield culinair journalist Mac van Dinther in de opening van de zevende Food Professional Day op 20 maart 2017. 

Lees meer


Creatief met biest

Toen zijn moeder een keer per ongeluk biest in plaats van gewone melk gebruikte in de keuken, werd Jan Smink nieuwsgierig:  wat zou hij als kok met biest kunnen doen? Die nieuwsgierigheid leidde tot een biestcustard op de menukaart van De Librije. Smink vertelde over zijn ervaringen, waarbij hoogleraar Levensmiddelentechnologie Tiny van Boekel (Wageningen University & Research) voor de wetenschappelijke inbreng zorgde.

Lees meer


Melk: je proeft en meet het verschil

Bas de Groot – van origine tuinder – ontwikkelde zich tot melksommelier. Welke verschillen proeft hij tussen de ene melk en de andere? En kan zuivelwetenschapper ir. Hein van Valenberg die wetenschappelijk verklaren?

Lees meer


Hoe smaakt 'melk' zonder melk, en ijs zonder room?

Om de toekomstige wereldbevolking van minstens 9 miljard mensen te voeden, moeten we meer plantaardig eiwit op het menu zetten. Wat drinken we dan in plaats van melk? En kun je van plantaardige drinks ook lekker ijs maken? Dr. ir. Fred van de Velde van NIZO Food Research en Jacques Vos van het IJscentrum gingen hierop in.

Lees meer


Zuivelrijke lunch

De lunch werd verzorgd door ‘the young food professionals’: studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok Niveau 4  van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Zij deden dit onder leiding van Ingmar van Bostelen, terwijl docent Ruurd Riewald de gastheren en gastvrouwen aanstuurde.

Lees meer


Food Professional Day on Tour

Alle deelnemers aan de zevende Food Professional Day gingen ‘s middags per bus naar Wageningen Campus voor een bezoek aan het Innovation Centre van FrieslandCampina.

Lees meer


Smaak maken met boter

Bakkerijtechnoloog Ben Haagsma van FrieslandCampina en fermentatiespecialist Christian Weij gingen in op de eigenschappen en fermentatie van boter. Met fermentatie kun je als chef een uniek, eigen karakter geven aan je boter.

Lees meer


Zuivel anders

Geïnspireerd door de Nordic Cuisine kwam chef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel tot een aantal bijzondere gerechten. Want ook met melkvel, wei en geitenboter kun je heel lekker koken.

Lees meer


De boerderij Remeker op je bord

Hij zou eigenlijk voor de Food Professional Day een gerecht creëren met Remekerkaas. Maar toen sterrenchef Menno Post van De Bokkedoorns de boerderij van Jan Dirk van de Voort had bezocht, kreeg hij inspiratie om álles van de boerderij te laten terugkomen op het bord. Want net als in Posts eigen keuken draait bij Remeker alles om de smaak.

Lees meerCopyright © Food Professional Day