mei 2018     

Waardevol wild

De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron die uitstekend past in de Dutch Cuisine. 

Lees meer


Gerenommeerde gastsprekers

Ook deze editie heeft de Food Professional Day een inspirerende mix van gastsprekers uit gastronomie en wetenschap. Wie zijn de sprekers op 8 oktober 2018?

Lees meer


Veel variatie met wild

Door haar rijke landschap herbergt Nederland tal van wildsoorten. En dat zijn er meer dan je denkt! Welke soorten zijn er zoal?

Lees meer
Ree uit de regio

Chef Jarno Eggen van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn werkt heel graag met ree. En hij vindt dit wild dichtbij huis: de jacht in de omgeving van zijn restaurant in het Drentse Zuidwolde levert het hele seizoen – van januari tot en met oktober – ree uit de regio.

Lees meer


De wildspecialist aan het woord

Herman ter Weele behoort met zijn Slagerij G. ter Weele & Zoon tot de meest gerenommeerde wildzaken van Nederland. Alle topchefs, waaronder Jonnie Boer, komen naar het bedrijf in het Gelderse Oene. Ter Weele pleit voor het gebruik van Nederlands wild.

Lees meer


Jagen en gastronomie

In Nederland wordt al het eetbare wild gegeten. Jagers hebben dan ook ruime kennis over het verwerken van diverse soorten wild en het bereiden van verschillende delen van het dier. 

Lees meer


Daarom de Food Professional Day!

Topchefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren, is een must in deze tijd. Wij dragen hieraan ons steentje bij. Kom jaarlijks naar de Food Professional Day. Velen zijn je voorgegaan.

Lees meerCopyright © Food Professional Day