Nieuwsbrief 2, september 2018     

Voedsel met een verhaal

De Food Professional Day vindt plaats op maandag 8 oktober 2018 in Theater Junushoff in Wageningen. Het thema is waardevol wild. Want wild is dé basis voor een gerecht met een verhaal. Zeker als het van Nederlandse bodem komt. 

Lees meer


Drie vragen aan Kenneth Tjong Ayong

Kenneth Tjong Ayong is chef en eigenaar van Kom Eten in Hoogmade. Onder de titel ‘Wild zwijn: lokaal tot op het bot’, levert hij een bijdrage aan de Food Professional Day. Dat doet hij samen met jager Ellen Mookhoek en gastronomisch programmamaker Guus Thijssen. We stelden hem alvast drie vragen.

Lees meer


De lokale keuken van Bjorn Massop

Op de Food Professional Day zie je chef Bjorn Massop aan het werk in de sessie met wetenschapper Martin Scholten over ecologisch verantwoord vlees. Maar wat doet hij in zijn eigen keuken in Villa Ruimzicht in Doetinchem?

Lees meer


Masterclasses van de wildleveranciers

Gerenommeerde wildleveranciers van Nederland verlenen dit jaar hun medewerking aan de Food Professional Day. Dat doen ze in de vorm van masterclasses. Elke deelnemer kan twee masterclasses naar keuze volgen. 

Lees meer


Ga voor wilde gans

In Nederland is veel wilde gans beschikbaar. Toch wordt zijn smaakvolle en magere vlees hier nog relatief weinig geserveerd. Daarom op de Food Professional Day veel aandacht voor dit mooie wild.

Lees meer


Zo meld je je aan!

Ook meedoen aan de Food Professional Day voor een dag vol kennisuitwisseling en inspiratie? Ga naar onze aanmeldpagina.
Copyright © Food Professional Day