Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
De 8ste Food Professional Day met als thema WILD was een groot succes. Kijk voor het verslag en de presentaties op de pagina Terugblik.

food professional facts

Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Er is daardoor nauwelijks natuur en weinig wild.
JA NEE

Ondanks de bevolkingsdichtheid is er veel wild. Het aantal reeën nam toe van 5.000 net na de Tweede Wereldoorlog naar meer dan 100.000 nu. In 2000 schoten jagers in Limburg 9 wilde zwijnen; afgelopen jaar in 2017 waren dat er meer dan 900. Iedere winter bezoeken vele ganzen ons land, voor een deel zijn deze dieren het hele jaar in ons land en een gedeelte van deze vogels doet Nederland aan tijdens de wintertrek. Er zijn ook soorten waarmee het minder goed loopt. Verschillende factoren liggen daar aan ten grondslag.

Het edelhert is Nederlands grootste grofwildsoort
JA NEE

Het edelhert is Nederlands grootste grofwildsoort. Het dier is krachtig gebouwd en de grootte varieert naar ras en plaats van herkomst. Het Europese mannetjeshert kan tot wel 200 kilo wegen.

Barderen is een techniek om te voorkomen dat vlees te snel uitdroogt.
JA NEE

Barderen is een techniek die wordt toegepast bij (wild) gevogelte om middels dunne plakken vet spek te voorkomen dat het vlees te snel uitdroogt tijdens het gaarproces.

Moeflon is wild maar komt niet in Nederland voor.
JA NEE

In Nederland leven zo rond de 300 moeflons. Een klein aantal van de populatie wordt jaarlijks geschoten in het kader van populatiebeheer. Daarom is er maar weinig Nederlands moeflonvlees. 

’s Winters zijn er in Nederland zo’n 2,5 miljoen ganzen en die eten een halve kilo vers gras per dag.
JA NEE

In de zomer van 2015 werden er 630.000 ganzen geteld en dat loopt op in de winterperiode naar 2,5 miljoen. Samen met zwanen, smienten en meerkoeten zijn dat zo’n 3 miljoen grasetende vogels. Jaarlijks bedraagt de ganzenschade voor de landbouw circa 70 miljoen euro, waarvan slechts een deel wordt vergoed.

Feitjes 2014
Feitjes 2015
Feitjes 2016
Feitjes 2017
> Aanmelden > programma
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend