De Food Professional Day 2018 stond in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron. De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland heeft een prachtig verhaal, is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak.
Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zijn op maandag 8 oktober 2018 door jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoord.
In twee delen zijn alle presentaties hier te downloaden:
Ondanks de bevolkingsdichtheid is er veel wild. Het aantal reeën nam toe van 5.000 net na de Tweede Wereldoorlog naar meer dan 100.000 nu. In 2000 schoten jagers in Limburg 9 wilde zwijnen; afgelopen jaar in 2017 waren dat er meer dan 900. Iedere winter bezoeken vele ganzen ons land, voor een deel zijn deze dieren het hele jaar in ons land en een gedeelte van deze vogels doet Nederland aan tijdens de wintertrek. Er zijn ook soorten waarmee het minder goed loopt. Verschillende factoren liggen daar aan ten grondslag.