Rijnijssel vakschool wageningen
Contact | BEL 026 312 9631
Food professional day
De 8ste Food Professional Day met als thema WILD was een groot succes. Kijk voor het verslag en de presentaties op de pagina Terugblik.

partners

Al meer dan 40 jaar biedt Rijn IJssel Vakschool Wageningen (de oudste mbo horecaschool in Nederland) hoogwaardige horeca-opleidingen aan koks, gastheren en managers in spé. Rijn IJssel en Rijn IJssel Vakschool Wageningen willen zich onderscheiden door in nauwe samenwerking met bedrijven expertise vanuit het bedrijfsleven te betrekken bij het horecaonderwijs.

> website

Wageningen UR is een bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en Wageningen University. Het domein van Wageningen UR bestaat uit drie samenhangende kerngebieden:

  • voeding en voedselproductie
  • leefomgeving
  • gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden

Het Smaakteam in Bleiswijk van University & Research Glastuinbouw onderzoekt de smaak van groenten en fruit in opdracht van alle schakels in de keten. Bij dat contractresearch maakt het team gebruik van panels van consumenten en van gespecialiseerde proevers, en van metingen in het laboratorium.

> website

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is met 21.000 individuele leden en 300 lokale jagersverenigingen de grootste en enige professionele belangenbehartiger van jagers. Zij werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. Dit doet zij door stakeholders en publiek te voorzien van achtergrondinformatie en gegevens over de jacht en door samenwerking op thema’s. Het bureau van de vereniging heeft een afdeling ecologie, juridische zaken, belangenbehartiging, bedrijfsvoering en communicatie.

> website

Altijd al meer van smaak, wijn, koken en gastheerschap willen weten?
Bij de Academie voor Gastronomie ben je aan het goede adres. De wereld van smaak verandert sneller dan ooit tevoren. Bij de Academie van Peter Klosse staat smaak centraal en leer je wat je moet weten om succesvol te zijn in de moderne smaakwereld. Zodra je weet hoe smaak in elkaar zit, kun je beter koken en verkopen, produceren en adviseren, of je nu werkt in een restaurant, wijnwinkel, cateringbedrijf of op een andere manier professioneel met eten en drinken bezig bent.

> website

Successen uit de Hollandse natuur direct uit de polder op het bord


Hollands Wild brengt lekkere en duurzame producten uit de Hollandse natuur op de markt. De Hollandse vrije natuur is een rijk gevarieerde en daar zijn we zuinig op! Maar die natuur kent ook successen die geoogst mogen worden. Wij werken met betrokken natuurliefhebbers, jagers, vissers en wildplukkers, die regelmatig de rente van die natuurlijke rijkdommen oogsten. De passie van deze natuurliefhebbers en liefde voor de natuur willen we graag met u delen en zeg eerlijk, waar kun je nu meer van genieten dan van lekkere en duurzame producten uit de vrije natuur?

> website

HANOS is de internationale horeca groothandel voor de horeca en bedrijvenmarkt

> website

Het verhaal van Pieter van Meel Wild & Gevogelte begint bij een man die veertig jaar geleden zijn passie volgde. Pieter van Meel speelde als kind tussen de kippenfokkerijen en een kippenslachterij omdat daar in de jaren ’60 de lagere school van zijn dorp stond. Hij groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam dat toen bekend stond om de talrijke poeliersbedrijven die er waren gevestigd. Pieter van Meel kwam spelenderwijs alles te weten van kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Hetzelfde gold voor de jacht op polderhaas en wilde eend. Ook als beginnend jager was hij een snelle leerling.

> website

Wilder kan niet
Het aanbod van wild verdient een aparte status omdat Ter Weele over een zogenaamde wilderkenning beschikt. Daarmee hebben wij niet alleen toestemming om wild te verkopen, maar mag er in ons bedrijf ook worden geslacht. En zoals het een topslager betaamt, wordt uitsluitend wild van uitstekende kwaliteit aangeboden. In principe is het wild bij Ter Weele het hele jaar uit voorraad leverbaar. In onze vitrines liggen ook de meest heerlijke kant-en-klare wildgerechten. Wij maken ook smakelijke worst en vleeswaren van wild.

> website

 Al 60 jaar dé specialist in kip, kalkoen, wild en gevogelte

 

Inspirerend vakmanschap en de beste producten voor foodprofessionals en voor de professionele keuken. Dat vindt u bij W&G Brinkhorst, poeliers van huis uit. Ons familiebedrijf voorziet al 60 jaar in smaak en ideeën, duidelijke productinformatie, strakke levering en voorraadmanagement. Ervaar zelf het gemak van maatwerk voor uw keuken.

 

In 1954 begon onze vader Brinkhorst als kleine poelierszaak op de Veluwe. Vers seizoenswild was zijn handelsmerk. Net als persoonlijk contact en plezierig zakendoen. Inmiddels is W&G Brinkhorst dé specialist op het gebied van gevogelte, wild én daarvan bereide producten als exclusieve wildhammen en patés. Ons bedrijf is gevestigd in De Klomp en Best. De topkwaliteit producten, het persoonlijk contact en het plezierige zakendoen zijn altijd gebleven. Dat zit gewoon in onze genen.

> website

Koninklijke Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, is een specialist in wild en gevogelte. Ruig levert landelijk een veelzijdig assortiment aan zowel horeca, zorginstellingen en grootverbruik. Met de trots van het edelhert onderscheidt Ruig zich als een betrouwbare, kwalitatieve en eerlijke toeleverancier. In 2017 ontving Ruig het predicaat koninklijk als kroon op het werk! Het wild van Ruig staat garant voor kwaliteit, traceerbaarheid en respect voor het dier. Direct ingekocht bij de bron, afkomstig van vakkundige jagers die rekening houden met de vaste jachtperiodes per wildsoort.

> website

Het Gastronomisch Gilde is er voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid. Hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals in food en hospitality. Het Gastronomisch Gilde is ontstaan door de samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde.

> website

Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

> website

Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie we zijn en waar we voor staan. Zij zijn onze identiteit, ons DNA. Daarnaast hanteren we vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Deze principes vind je terug in ons manifest.

> website

De Slow Food Chefs Alliantie is een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair food. Ze werken bijvoorbeeld met lokale en duurzame ingrediënten, gaan voor no-waste, bereiden van nose-to-tail en/of koesteren hun liefde voor producten uit de Ark van de Smaak: authentiek regionale gewassen en rassen die tot ons culinair erfgoed behoren, gemaakt door kleinschalige producenten. Serve it to save it, is het idee.

> website

Voor iedere gelegenheid hebben we een invulling op maat en u mag een verrassend en creatief bezoek bij ons verwachten voor een toegankelijke prijs. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse kwaliteitsproducten en -waar mogelijk- biologische en regionale producten. De kruiden, groententuin wordt verder uitgebreid waardoor we veel ingrediёnten uit deze tuinen kunnen gebruiken. Toch willen we ons niet beperken tot deze producten, dus u kunt bij ons invloeden uit de hele wereld verwachten.
Het restaurant is bekroond met 2 Michelin sterren, 18 punten Gault Millau en nr. 25 in de Lekker top 100.

> website

Estée Strooker zette de eerste stappen in de keuken in het restaurant van haar oom. Een aantal jaren horeca ervaring later leerde ze in Parijs intensief over producten, eten en technieken maar ook over de harde restaurantwereld en de gigantische druk en hierarchie de het toprestaurantwezen kent. Een grote ervaring maar ook lichte teleurstelling rijker kwam ze in 2010 terug naar Nederland. Plezier maken en genieten van koken is voor haar het belangrijkste. Daarom schreef zij zich hetzelfde jaar in voor het programma Masterchef. Hier kreeg ze de kans om zichzelf te laten zien en werd zo de eerste en jongste winnares van Masterchef Nederland. Haar droom was het opstarten van een eigen restaurant, het uitbrengen van een kookboek en een carrière als TV-chef.

> website

Het luxe 5-sterren Hotel de Echoput op de Veluwe in Apeldoorn ligt uniek in de bossen van Kroondomein Het Loo. Een designhotel met toprestaurant gespecialiseerd in wild en wijn-spijs combinaties, perfect voor een culinair weekend, om te vergaderen in een van onze luxe vergaderzalen, als trouwlocatie voor een onvergetelijke trouwdag, voor feesten en partijen, heisessies, teambuilding en kookworkshops in De Echoput Kook- en Wijnschool. De Echoput is het familiebedrijf van de familie Klosse en kent een lange geschiedenis: o.a. waterput van Lodewijk Napoleon en theehuis van Koningin Wilhelmina. De Echoput is trots op zijn koninklijke roots in het Kroondomein.

> website

Sier Disposables is dé specialist in decoratieve disposables voor de horeca en grootverbruik. Sier Disposables levert een compleet en groot assortiment aan rietjes, tonicstampers, prikkers, ijsversiering, bestek, foodpresentaties en decoratieve kunststof disposables. Stuk voor stuk perfect van kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd.  Door de uitstekende kwaliteit, het uitgebreide assortiment, frisse verpakkingen en hoge servicegraad onderscheiden wij ons in de markt. Daarnaast zijn we constant op zoek naar verrassende, eigentijdse en milieuvriendelijke producten om ons assortiment mee aan te vullen

> website

Wereldwijd eten we helaas nog te weinig groente. Het internationale consumentenplatform Love my Salad wil hier graag verandering in brengen door groente letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten. Samen met een groot netwerk van chefs, food bloggers, voedingsdeskundigen en telers inspireren en informeren wij over hoe je gemakkelijk meer én lekker groente kunt eten in meer dan 20 landen. Love my Salad is een initiatief van Rijk Zwaan.

> website

Sharing a healthy future
Met het ontwikkelen van groenterassen en het verkopen van de zaden daarvan, staat Rijk Zwaan aan het begin van de voedselketen. Als zelfstandig familiebedrijf zijn we actief in meer dan 100 landen. Dit betekent dat we een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn van mensen over de hele wereld. Een bijzondere verantwoordelijkheid, die we delen met onze partners. Samen streven we naar een gezonde toekomst.

> website

Om zowel maatschappelijke als economische kansen te benutten, stimuleert de Topsector Agri & Food de ontwikkeling van nieuwe kennis en innovaties.

Het TKI Agri & Food coördineert het tot stand komen van de innovatieagenda, verzorgt de onderzoeksprogrammering en adviseert het topteam van de Topsector over te maken afspraken met de minister van EZ. Daarnaast ondersteunen de innovatiemakelaars en het MKB-loket ondernemers bij de ontwikkeling van innovaties door ze aan de juiste netwerkpartners te verbinden en ze te ondersteunen bij het vinden van financiële steun.

> website

De Kookboekhandel (sinds 1977) in Amsterdam is een begrip. In de winkel zijn kookboeken te vinden in alle categorieën en uit alle delen van de wereld, in verschillende talen. 

Boeken die niet in de winkel op voorraad zijn kunnen, mits leverbaar, overal ter wereld worden besteld. Er worden rechtstreeks boeken geïmporteerd uit landen als Egypte, Iran en India. Wekelijks komen, behalve uit Nederland, nieuwe boeken binnen uit Engeland, Amerika en Frankrijk.

> website

In dit kenniscentrum zijn inmiddels vrijwel alle relevante commerciële partijen uit de ijsbranche vertegenwoordigd. Jaarlijks worden meer dan honderd cursisten opgeleid en worden geïnteresseerden voorzien van informatie. Ook is het kenniscentrum voor de organisatie van de jaarlijkse IJs-vakwedstrijden verantwoordelijk. In 1999 is vanuit de branchevereniging, het onderwijs en commerciële partijen het initiatief genomen om een kenniscentrum op te richten voor de Nederlandse ambachtelijk ijsbranche. De voornaamste reden hiervoor was dat het aanbod van opleidingen en informatie destijds erg versnipperd en ongestructureerd was. Hierdoor was het voor zowel de aspirant als de gevorderd ambachtelijk ijsbereider en ijsverkoper niet duidelijk waar men met vragen over ambachtelijk ijs en opleidingen het beste terecht kon.

> website

Tekstbureau Food for text zorgt voor toegankelijke teksten over wetenschap en technologie rond voedsel en voeding. Bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen in food, technologie en voeding krijgen aantrekkelijke en begrijpelijke teksten over hun product, dienst of onderzoek. Andere specialismen van het tekstbureau zijn journalistieke producties op het gebied van food en ondernemersportretten.

> website

Misset Horeca: dé informatie- en inspiratiebron voor de gehele gastvrijheidssector. Misset Horeca biedt horecaprofessionals alles wat zij nodig hebben op het gebied van vakinformatie, inspiratie en onderling contact. Misset Horeca omvat het vertrouwde vakblad, een website, nieuwsbrieven, vakevenementen en sinds kort ook het social platform Misset Horeca Connect

> website

Aeres Hogeschool Wageningen is de educatieve faculteit binnen de hogeschool. Wij leiden innovatieve docenten, praktijkopleiders, en kennismanagers op voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven, o.a. in de sector consumptieve techniek. De opleidingen staan middenin de praktijk, onze studenten leiden als docent de nieuwe generatie vakgenoten op. We zijn betrokken bij de inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkeling van de sectoren. Duurzaam leren en ontwikkelen staat centraal in alle opleidingen, het onderzoek, de nascholingen en deskundigheidsbevordering.

> website
> Aanmelden
Video's> meer videos
Aanmelden nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Naam
Functie

E-mailadres
> Verzend